
tradycyjnie z kapustą w zestawie ze swojskimi marynatami, chrzanem i musztardą
wspaniała, aromatyczna i uwodząca smakiem w zestawie z swojskimi marynatami, chrzanem i musztardą
dla miłośników nieco ostrzejszych smaków w zestawie z swojskimi marynatami, chrzanem i musztardą
delikatna i rozpływającą się w ustach w zestawie z swojskimi marynatami, chrzanem i musztardą
chmielowa goryczka wspaniale podkreśli bogaty smak mięsa w zestawie z swojskimi marynatami, chrzanem i musztardą
drobiowe polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce, serwowane w towarzystwie frytek oraz kolorowego ketchupu
zupa gulaszowa przyrządzona na bazie mięsa wołowego, kiszonego ogórka, warzyw i ziemniaków
ruskie, z kapustą i grzybami, z gęsiną
niezwykle sycące i polane okrasą
z sosem grzybowym lub śmietaną
chrupiący placek ziemniaczany podany z gulaszem drobiowo-warzywnym zapiekany z serem
w kapuście z pieczonymi ziemniakami i bukietem surówek
na kapuście z frytkami i bukietem surówek
w sosie grzybowym z ziemniakami z wody i bukietem surówek
z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
z cebulką z dodatkiem gotowanych ziemniaków z wody i bukietem surówek
z masłem czosnkowym z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw sosem winegret
podawany w wyśmienitym sosie śmietanowo-pieczarkowym z ziemniakami pieczonymi i warzywami na gorąco
kompozycja świeżych sałat z pomidorem, ogórkiem, papryką, oliwkami, prażonymi pestkami dyni i słonecznika serwowana z sosem winegret
podany z masełkiem czosnkowym z pieczonymi ziemniakami oraz sałatka ze świeżych warzyw z sosem winegret
pieczony w marynacie ze świeżych ziół w maśle klarowanym, owinięty chrupiącym boczkiem z talarkami ziemniaczanymi i zestawem surówek
0,3L
0,3L
0,2L
0,2L
0,2L
z dolewką
300g porcja
(2 połówki) porcja
300g porcja
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
duszona 500-600g sztuka
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
(foremka ok. 1kg)
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 kg
1 szt.
1 szt.
1 szt.
Polska kuchnia nie ma sobie równych, dlatego to właśnie staropolskie potrawy goszczą w naszym menu. O ich wyjątkowy smak dbają szefowie kuchni, którzy znają tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, jednak chętnie sięgają także po nowe inspiracje i dbają o to, by posiłki były przygotowywane ze świeżych, lokalnych składników.
Naszą misją jest dbanie o niepowtarzalne dziedzictwo kulinarne Warmii i Mazur, dlatego proponujemy tradycyjne i smaczne obiady, które zawsze smakują naszym Gościom i podkreślają to, co w naszym regionie najlepsze, a często niesłusznie zupełnie zapomniane lub nieznane.