Restauracja Sielanka to miejsce o niepowtarzalnym charakterze, gdzie kuchnia jest pasją tworzenia. Sielanka, wrośnięta w krajobraz na pograniczu Warmii i Mazur, z jednej strony otoczyła się malowniczymi polami i łąkami, z drugiej za sąsiada wybrała Gietrzwałd – obowiązkowy przystanek na drodze każdego pielgrzyma i pasjonata architektury i sztuki sakralnej.
Z łąk i pól, a także z własnego ogrodu czerpiemy naturalne, pełne smaków i aromatów produkty do swojej kuchni. Zaprzyjaźnieni gospodarze zaopatrują nas w niczym nieskażone, pełne smaków owoce, warzywa, mięso i nabiał. Dzięki tym darom natury oraz dzięki wyjątkowym talentom naszych kucharzy możemy oferować pielgrzymom z gietrzwałdzkiej bazyliki, turystom, weselnym biesiadnikom, biznesmenom uciekającym od zgiełku cywilizacji najwyższej jakości specjały kuchni polskiej. To tutaj najlepiej rozpływa się w ustach dziczyzna z warmińskich lasów i ryby z nieskazitelnie czystych okolicznych wód. To tu serwujemy tradycyjne, pożywne zupy, misternie lepione pierogi, lekkie i zdrowe sałaty. To tu strudzony wędrowiec po królewsku napełni żołądek, oferując przy tym swoim zmysłom odgłosy, zapachy i obrazy typowe dla warmińskiej wsi, odgrodzonej od Mazur cieniutką wstążeczką krystalicznej Pasłęki…