
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
cebula, ogórek, kapary, żółtko jajka, pieczywo
od 1 do 3 steków
kotlet z wołowiny dojrzewającej ( ze 180 g surowego mięsa), bułka, bacon, ser panierowany, sałata lodowa, cebulka prażona, sos jalapeno
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sos majonezowy, rukola, pomidor, papryczki jajapeno, ser, nachosy, sos jalapeno
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180g surowego mięsa), bułka, roszponka, rukola, pomidor, ogórek konserwowy, cebula czerwona, majonez, sos BBQ
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180g surowego mięsa), bułka, ser camembert, żurawina, roszponka, pomidor, sos majonezowy
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka, becon, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka, pastarmi wołowe, rukola, pomidor, musztarda, sos majonezowy
kotlet z wołowiny dojrzewającej (ze 180 g surowego mięsa), bułka z sezamem, sałata, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy
dwa kotlety z grillowanej wołowiny (2 x 180 g surowego mięsa), bułka, papryczki jalapeno, ser, sałata lodowa, pomidor, czerwona cebula, sos chrzanowy, sos majonezowy
*nie dotyczy: Kozak Burgera, Farmer Burgera, Kanapki Szefa
Ribeye (antrykot) 280 g, chlebek toskański, pesto bazyliowe, parmezan, roszponka
wołowina wolno gotowana, bułka pita, rukola, prażona cebula, sosy
wołowina, papryka czerwona, papryka zielona, włoszczyzna, pomidory krojone w sosie, bulion wołowy, przyprawy (150 g)
polędwica dojrzewająca Chateaubriand, rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktailowe, ogórek konserwowy, sos miodowo - musztardowy
rukola, roszponka, sałata lodowa, cebula, pomidory koktailowe, ogórek konserwowy, sos miodowo - musztardowy
krewetki (8szt.) w sosie maślano-winnym, pomidory koktajlowe, natka pietruszki, świeży czosnek, sałata lodowa
90 g
160 g
160 g
150 g
150 g
1 szt.
1 szt.
45 g
45 g
500 ml
250 ml
250 ml
250 ml
250 ml
250 ml
330 ml
330 ml
pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, pomidorowy, z czarnej porzeczki (250 ml)
250 ml
brzoskwiniowa, cytrynowa, mango z rumiankiem (250 ml)
0,5l but.
0,5l but.
0,5l but.
0,33l but.
0,187 l
0,75 l
0,187 l
0,75 l
50 ml
50 ml
50 ml
50 ml
Długo pieczone mięso wołowe (16 godzin w piecu) z aromatycznym BBQ. SKŁADNIKI: łopatka wołowa 53,52%, ketchup (pomidory, ocet winny , cukier, sól, przyprawy, zioła),cebula, piwo KozelCerny (woda, słód JĘCZMIENNY : jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), śliwka suszona, (śliwki bez pestek, substancja konserwująca : kwas sorbowy), papryka chili, czosnek, Ballantine’s Finest Whisky (zawiera SIARCZYNY), sól, pieprz, sos worchester (woda, sok z tamaryndowca, syrop cukrowy, ocet winny, sos SOJOWY : ( woda, SOJA i mąka PSZENNA), ocet winny , cebula, sól, czosnek, pieprz chili, goździk, ziele angielskie, pieprz czarny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), tymianek świeży, nasiona kolendry, ziele angielskie, liść laurowy. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA (280 g).
Ma doskonały skład, idealnie doprawiony, przygotowany na bazie słodkicpomidorów pelatti. Wystarczy dodać makaron i parmezan aby cieszyć się smakiem. SKŁADNIKI: mielone mięso z karkówki wołowej 35,7%, pomidory pellati (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 22,7%, marchew, woda, wino czerwone, SELER, pietruszka, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, cukier, bazylia świeża, pieprz, tymianek, oregano (470 g).
Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. SKŁADNIKI: kapusta pekińska 77,2% , jabłka, sól, cukier, cebula, sos rybny (sardele 66%, sól, cukier), papryka słodka, papryka chili suszona, czosnek, imbir suszony. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA (170 g).
Wspaniała wytrawna konfitura, idealna jako dodatek do mięs i wędzonych wędlin. SKŁADNIKI: cebula czerwona 51,2%, wino czerwone wytrawne (zawiera SIARCZYNY), cukier, ocet jabłkowy (zawiera SIARCZYNY), oliwa z oliwek Sansa Pomace, sól, pieprz, papryka chilli, tymianek. Produkt może zawierać śladowe ilości SELERA (200 g).
Pasta jest idealna zarówno na pieczywo, jak i do focacci tradycyjnej i drożdżowej. Jest aksamitna i ma niepowtarzalny smak, dzięki dodatkowi wina Porto. SKŁADNIKI: wątróbka kurza 64,7%, cebula, wino Porto Tawny (zawiera SIARCZYNY), smalec wieprzowy 6,0%, olej rzepakowy, MASŁO (z MLEKA), sól, pieprz, cukier (170 g).
Słodkie i soczyste gruszki, z polskich sadów! Z dodatkiem goździków i cynamonu, z delikatną zalewą na bazie octu. Idealne jako dodatek do deserów, ale również jako słodka przekąska. SKŁADNIKI: gruszka 54,1%, woda, cukier, ocet spirytusowy, goździk, cynamon (310 g).
Podawana przez nas wołowina pochodzi z własnego gospodarstwa, z serca Warmii i Mazur. 100 % natury daje w efekcie najlepszą wołowinę: soczystą, kruchą, delikatną i aromatyczną.
Na niepowtarzalną kruchość naszego mięsa mają wpływ czynniki biologiczne takie jak: rasa bydła, wiek, rodzaj mięsa oraz czynniki środowiskowe takie jak: sposób żywienia zwierząt, postępowanie przedubojowe, warunki prowadzenia uboju, warunki wychłodzenia, dojrzewania i sezonowania mięsa.
Naszą specjalnością jest wołowina sezonowana.