
Herbata i jej właściwości prozdrowotne
Rodzajów i właściwości herbat jest wiele. Czerwona, biała, czarna, earlgrey czy zielona? Mianem herbaty określa się też napary z różnych ziół i suszu owocowego. Stąd też Lipa, rumianek czy...
Rodzajów i właściwości herbat jest wiele. Czerwona, biała, czarna, earlgrey czy zielona? Mianem herbaty określa się też napary z różnych ziół i suszu owocowego. Stąd też Lipa, rumianek czy...
Gluten to grupa białek, które występują w różnych produktach zbożowych (np. w ziarnach takich jak: pszenica, żyto, jęczmień). Gdzie jeszcze znajdziemy gluten? Przede wszystkim w: - gotowych deserach, - wyrobach...
W ostatnim czasie bardzo popularny stał się termin IG – indeks glikemiczny. Co to takiego? I po co komu dieta z niskim IG? Istnieje wiele chorób i dolegliwości których wyeliminowanie jest niemożliwe bez zmiany...
Kult smukłej i wysportowanej sylwetki na dobre zadomowił się w naszej kulturze. Coraz więcej osób marzy o idealnej figurze i stara się pozbyć nadprogramowych kilogramów szybko i przy jak najmniejszym wysiłku. Niestety...